Innovatie: snelllaadstation met opgeslagen zonnestroom

09-05-2016 10:32 | Door: Eelco Brandes

Netbeheerder Stedin en exploitant MisterGreen gaan op snellaadstations zonnestroom opslaan in accu's. Doel is om elektrische rijders zonne-energie aan te kunnen bieden.

Dat schrijft het Financieele Dagblad (FD). De primeur is voor snellaadstation van MisterGreen Haarrijn langs de A2 bij Utrecht. Dit station heeft al zonnecellen op het dak en daar zijn nu ook accu's bij geplaatst.

Laatste stuk

De initiatiefnemers mikken op elektrische rijders die niet volledig laden, maar hun accu alleen wat willen bijladen voor het laatste stuk naar huis. Mocht er meer energie nodig zijn dan in de accu zit (90 kWh), dan haalt het laadstation dat alsnog uit het elektriciteitsnet.

MisterGreen zegt tweedehandse accu's te gebruiken zodat de kosten minder hoog oplopen. In totaal kost het laadpunt € 150.000.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: FD | Foto: Flickr  Creative Commons (Cropped by DuurzaamBV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie