Waarom Total € 950 mln betaalt voor groene accuproducent

11-05-2016 07:36 | Door: Eelco Brandes

Total heeft grote ambities voor de opslag van groene energie. Daartoe nam het Franse olieconcern landgenoot en accuproducent Saft over.

Dat meldt Beurs.nl. Total betaalt zo’n € 950 mln voor het bedrijf, dat vooral batterijen levert voor onder andere de telecomsector, transport en ruimtevaart.

Total zei vorige maand een duurzame energie- en elektriciteit-handelsdivisie te creëren om de omzet van het bedrijf te diversifiëren en deels te kunnen afschermen van de volatiele olieprijzen.

"De overname van Saft is een onderdeel van Totals ambitie om zijn ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie en elektriciteit te versnellen", aldus CEO Patrick Pouyanne.

Operationeel

De nieuwe divisie, de vierde naast de exploratie en productie-, marketing en diensten-, en de raffinage en chemische producten-divisie, is vanaf 1 september operationeel. Het oliebedrijf is van plan om binnen 20 jaar een belangrijke speler te worden in de handel in duurzame energie en elektriciteit.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Beurs.nl | Foto: Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie