Waarom Duitse consumenten geld toe kregen voor stroomgebruik

12-05-2016 07:29 | Door: Eelco Brandes

Zoveel duurzame energie opwekken dat de consument geld kreeg om stroom te gebruiken. Dat gebeurde zondag in Duitsland. 

Dankzij een ​​zonnige en winderige dag produceerde het land rond het middaguur door middel van zon, wind, waterkracht en biomassacentrales ongeveer 55 gigawatt van de 63 gigawatt stroom die wordt verbruikt, schrijft QZ.

" Gascentrales werden uitgezet, maar dat is bij kernenergie- en kolencentrales niet zo snel mogelijk" 

Negatieve prijs

Gascentrales werden uitgezet, maar dat is bij kernenergie- en kolencentrales niet zo snel mogelijk. Zodoende waren prijzen voor enkele uren zelfs negatief. Dat betekende dat zakelijke klanten, zoals raffinaderijen en gieterijen, werden betaald om elektriciteit te verbruiken.

Vorig jaar was duurzame energie goed voor 33 procent van het totale verbruik in Duitsland. Het land ziet vooral kansen met windenergie. Het doel van de oosterburen is om in 2050 100 procent hernieuwbare energie te gebruiken. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: QZ | Foto: Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie