RVO.nl: Ruim 3.300 aanvragen subsidieregeling SDE+

11-05-2016 19:20 | Door: Eelco Brandes

Tijdens de voorjaarsronde 2016 van de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) zijn in totaal 3.354 projecten ingediend. Het totaal aangevraagd subsidiebudget bedraagt € 8,15 mrd.

De aanvragen worden op dit moment beoordeeld. Dit proces zal in ieder geval tot in juli lopen, meldt RVO.nl. In de categorie Hernieuwbare elektriciteit zijn in totaal 3.128 aanvragen binnengekomen, waarvan 21 voor windenergie, 3.104 voor Zon-PV en drie voor waterkracht, voor een totaalbudget van € 1.478 mln.

"De tweede ronde opent in oktober 2016. In beide tranches is € 4 mrd subsidie beschikbaar" 

In de categorie Hernieuwbare warmte én warmtekrachtkoppeling (WKK) zijn in totaal 201 aanvragen binnengekomen, waarvan 141 voor biomassa, dertien voor geothermie en 47 voor zonthermie, voor een totaalbudget van € 5.472 mln.

Voor de categorie biomassa hernieuwbaar gas zijn 25 aanvragen binnengekomen voor een totaalbudget van € 1.200 mln. Ook voor duurzame projectontwikkelaars en industriële partijen is er dit voorjaar subsidie beschikbaar voor de bouw van windparken, zonnecentrales, biomassaketels en andere duurzame energievoorzieningen.

Tweede ronde

In tegenstelling tot eerdere jaren kent de regeling dit jaar twee inschrijfperiodes. De tweede ronde opent in oktober 2016. In beide tranches is € 4 mrd subsidie beschikbaar.

De SDE+-regeling staat open voor particulieren die met windturbines, zonnepanelen, biomassa of waterkracht elektriciteit willen opwekken en biedt kansen aan partijen die met geothermie of biomassa warmte voor gebouwen of industriële processen willen produceren.

Ook de productie van biogas en groen gas, of van duurzame WKK-installaties valt onder de SDE+.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: RVO | Foto: Flickr  Creative Commons (Cropped by DuurzaamBV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie