Chinese PV-makers mijden heffingen met verplaatsen productie

Chinese PV-makers mijden heffingen met verplaatsen productie

25-06-2013 10:36 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Grote Chinese producenten van zonnepanelen gaan fabrieken bouwen in het buitenland om de importheffingen van de Europese Unie te omzeilen.

Begin juni voerde de Europese Unie importheffingen op Chinese zonnepanelen in, omdat de zonnepanelen onder de kostprijs zouden worden verkocht in Europa. Chinese fabrikanten reageren hier nu op door hun fabrieken te verplaatsen naar het buitenland, van waaruit ze zonder importheffingen zonnepanelen kunnen verkopen in Europa.

Trina Solar en JinkoSolar Holding zijn enkele van de Chinese producenten die van plan zijn hun productie te verplaatsen. JinkoSolar is al bezig fabrieken op te zetten in Zuid-Afrika en Portugal. Deze fabrieken moeten een productiecapaciteit van 200 to 300 megawatt per jaar krijgen. Canadian Solar – een Canadese producent die bijna uitsluitend produceert in China – zegt te overwegen fabrieken te openen in Taiwan, Maleisië of Thailand.

Het Chinese Suntech liet vorige week al weten heffing-loze zonnepanelen te kunnen leveren aan Europese klanten. De panelen worden buiten het Chinese vasteland geproduceerd om ze de heffingen te omzeilen, aldus Suntech.

China en de Europese Unie zijn ondertussen aan het praten over een oplossing voor het handelsconflict. De discussies begonnen vorige week in Brussel en gaan deze week door in Beijing.

Bron: Bloomberg Foto:  jurvetson via Flickr.com

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie