Shell bevestigt wind-ambitie in consortium met Eneco en Van Oord

13-05-2016 09:41 | Door: Eelco Brandes

Een consortium bestaande uit Eneco, Shell en Van Oord heeft ingeschreven op de tender van de Nederlandse overheid voor de bouw van twee windparken voor de Zeeuwse kust.

Het consortium heeft MHI Vestas gekozen als preferred supplier van de windturbines, zo laat Eneco weten. Het gaat om een investering van enkele miljarden euro's. Het precieze aanbestedingsbedrag is vanwege de concurrentiegevoeligheid niet bekend.

"Het is jaren geleden sinds Shell een grote investering deed in zonne- of windenergie in Nederland."

Of Shell hiermee een nieuwe koers inslaat, wil het bedrijf niet zeggen, meldt NOS.nl. Het is jaren geleden sinds het olie- en gasbedrijf een grote investering deed in zonne- of windenergie in Nederland.

"We zijn erg blij met dit consortium", laat Eneco in een reactie weten. "Iedereen brengt zijn eigen expertise mee." Hoe de verdeling is tussen de drie partijen wil Eneco niet zeggen.

350 megawatt

De twee windparken waarvoor de overheid een tender heeft uitgeschreven, Borssele I en II, zullen elk tot 350 megawatt aan stroom gaan produceren, genoeg om 825.000 huishoudens van stroom te voorzien. Ze komen 22 kilometer van de kust van Zeeland te liggen.

Andere partijen

Ook andere partijen hebben op de opdracht geboden. Het duurt nog dertien weken voordat de overheid een beslissing neemt.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Eneco/Nos | Foto: Flickr  Creative Commons (Cropped by DuurzaamBV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie