Apenheul slingert grootste Nederlandse zonnecarport aan

Apenheul slingert grootste Nederlandse zonnecarport aan

26-06-2013 13:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Een parkeerplaats overdekt met zonnepanelen produceert voortaan duurzame energie voor diverse gebouwen van de Apenheul.

In het afgelopen winterseizoen heeft de Apenheul op de dienstparkeerplaats twee extra carports gebouwd met op het dak een zonne-installatie. De zonnepanelen hebben een energieopbrengst van ongeveer 85.000 kilowattuur per jaar.

Voor de bouw en het beheer van de zonnepanelen heeft de Apenheul een contract afgesloten met KiesZon, dat bedrijven helpt bij de financiering van zonne-installaties. KiesZon is de eerste vijftien jaar eigendom van de zonnepanelen en zal de duurzame stroom tegen een concurrerend tarief aan de Apenheul leveren. Daarna krijgt de Apenheul de zonnepanelen zelf in bezit, en kunnen ze volgens de directeur van de Apenheul Coen de Ruiter nog eens vijftien jaar mee.

Frank Heijckmann, directeur van KiesZon, spreekt over een bijzonder project: 'Om speciaal voor zonnepanelen een hele carport te bouwen, is bijzonder te noemen. Er was gewoonweg geen andere oplossing, aangezien het dak [van een van de gebouwen] niet geschikt bleek. Een technologisch hoogstandje, waar wij, de Apenheul, Greenchoice en de Triodos Bank trots op kunnen zijn. Van bijzonder belang is de technische expertise van onze technische partner Oskomera uit Deurne geweest”.

DuurzaamBedrijfsleven.nl ging eerder al eens langs bij negen Amsterdamse basisscholen die ook met behulp van KiesZon zonnepanelen hebben geïnstalleerd:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=R-E9snU8efY

Foto: mape_s via Flickr.com

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie