Windmade: Keurmerk voor producten gemaakt met windenergie

Windmade: Keurmerk voor producten gemaakt met windenergie

27-06-2013 13:34 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Belgische non-profit organisatie WindMade lanceerde deze week een keurmerk voor producten die geproduceerd zijn met voornamelijk windenergie.

'Het WindMade-keurmerk geeft consumenten de transparantie die ze eisen, het is een betrouwbaar en intuïtief instrument waarmee consumenten bewuste aankoopbeslissingen kunnen maken,' vertelt Henrik Kuffner, CEO van WindMade. 'Daarnaast is het een instrument voor bedrijven om de grote groep milieubewuste consumenten te bereiken.'

Een product of dienst kan een WindMade-keurmerk krijgen als meer dan 75 procent van de elektriciteit gebruikt voor de productie afkomstig is van duurzame bronnen, waarbij windenergie het grootste aandeel heeft. Daarbij wordt er gekeken naar het energiegebruik in de hele keten, van de winning van ruwe materialen tot de levering van het product.

Volgens WindMade blijkt uit een recente studie dat 73 procent van de consumenten wereldwijd een positiever beeld zou hebben bij een merk, als dat merk windenergie gebruikte als een van de belangrijkste energiebronnen. De organisatie heeft nu een campagne opgezet waarin consumenten op de website van WindMade kunnen aangeven welke producten ze graag met een WindMade-keurmerk zouden zien.

Foto:  Kim Hansen via Wikimedia Commons

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie