LomboXnet zet eerste stap naar 1 megawatt zonvermogen

30-05-2016 07:55 | Door: Eelco Brandes

LomboXnet realiseert de komende maanden ruim 1 megawatt zonvermogen op tien daken in de stad Utrecht en omliggende gemeenten. Het gaat om bijna vierduizend zonnenpanelen waarvan de installatie is gestart op het dak van het CGU.

LomboXnet is een bewonersinitiatief in de Utrechtse wijk Lombok en heeft als doel supersnel internet goedkoop toegankelijk te maken met de snelheid van het licht en de kracht van de zon. 

210 zonnepanelen

Op het dak van het CGU plaatste LomboXnet in 2012 al 72 zonnepanelen op het zuiden. Nu komen daar nog 210 panelen bij in een oost-westopstelling om meer rendement te behalen.

De vierduizend zonnepanelen worden in samenwerking met onder andere de Willibrord Stichting, het Christelijk Gymnasium Utrecht (CGU), de Gemeente Utrecht en het Energiefonds Utrecht aangebracht.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: LomboXnet | Foto: Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie