Engeland opent ’s werelds grootste windmolenpark

Engeland opent ’s werelds grootste windmolenpark

05-07-2013 12:22 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

’s Werelds grootste windmolenpark op zee voorziet 500.000 huishoudens van elektriciteit.

Het 630 megawatt grote London Array project aan de zuidoost kust van Groot Brittannië is donderdag officieel geopend door Premier David Cameron. Het park is ontwikkeld door E.ON, DONG Energy en Abu Dhabi’s Masdar en produceerde eigenlijk al in april de eerste energie met zijn volledige capaciteit, maar werd gisteren dus officieel geopend.

Het €1,8 mrd kostende windmolenpark is op 20 kilometer uit de kust gebouwd en bestaat uit 175 turbines. Met dit park verstevigt Groot-Brittannië zijn toppositie in energieproductie uit wind.

De Britten zetten groot in op windtechnologie op zee om de Europese CO2-emissie doelen te halen.  Het streven is om tegen 2020 18 gigawatt aan energie op te kunnen wekken uit wind. Momenteel heeft het land 3,3 gigawatt aan capaciteit op zee staan.

Bron: Reuters Foto: Nuon via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie