Uniek: Noorwegen overweegt ban op benzineauto in 2025

06-06-2016 10:26 | Door: Eelco Brandes

De politiek in Noorwegen heeft de intentie uitgesproken om vanaf 2025 de verkopen van auto’s die rijden op benzine en diesel stop te gaan zetten.

Dat meldt de Noorse krant Dagens. De Noorse politieke partijen hebben een akkoord bereikt over een nieuw energiebeleid. Hierin is het voornemen omtrent diesel en benzineauto’s opgenomen.

Met het wettelijk doorvoeren van een ban op de verkoop benzineauto's zou Noorwegen het eerste land zijn dat deze vergaande milieumaatregel gaat nemen.

Het groene initiatief uit de Noorse politiek is opmerkelijk doordat het land economisch zeer afhankelijk is van de export van olie. Noorwegen heeft echter het rijden met schonere auto's massaal omarmd. Bijna 25 procent van alle verkochte nieuwe wagens is elektrisch.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Dagen | Foto: Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie