Woningcorporaties richten duurzaam energiebedrijf op

Woningcorporaties richten duurzaam energiebedrijf op

15-07-2013 11:03 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Groningse woningcorporaties de Huismeesters en Wold en Waard richten samen het energiebedrijf ‘Duurzame Energie Noord Nederland’ op.

Beide woningcorporaties zette woensdagochtend hun handtekening onder de overeenkomst. Hiermee is het nieuwe Groningse energiebedrijf Duurzame Energie Noord Nederland, DENN een feit.

Het energiebedrijf zal alle duurzame energie-installaties, zoals zonnepanelen voor het opwekken van zonne-energie en warmte-koudesystemen voor het gebruiken van aardwarmte en koeling, van beide woningcorporaties gaan exploiteren en onderhouden.

DENN is niet gericht op concurrentie met andere energieleveranciers. Het bedrijf is vooral opgericht om huurders en andere klanten, zoals zorginstellingen, van de woningcorporaties de mogelijkheid te geven om gebruik te maken van duurzame energiesystemen in de woning.

Voorlopig zal het aanleggen van duurzame energie-installaties echter alleen nog worden toegepast in nieuwbouwprojecten.

Bron: IVVD Foto:  M. Breet via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie