Vattenfall bouwt grootste windpark op Deense zee

08-06-2016 10:01 | Door: Eelco Brandes

Vattenfall start binnenkort met de bouw van het windpark Horns Rev 3 voor de westkust van Denemarken. Dit park wordt in 2018 opgeleverd en gaat genoeg stroom opleveren voor 400.000 huishoudens.

In februari 2015 won Vattenfall, moederbedrijf van Nuon, de tender voor Horns Rev 3, waarin het ruim € 1 mrd investeert. Voor het energiebedrijf is het meteen het grootste windpark.

Strategie

"Horns Rev 3 is belangrijk voor onze windambities en in het bijzonder vanwege onze focus op offshore windparken", aldus Magnus Hall, CEO van Vattenfall.

"Vattenfall heeft als strategie om voornamelijk te investeren in duurzame energie en dat betekent dat wij willen groeien in windenergie. Horns Rev 3 is voor ons een duidelijk signaal aan de wereld om ons heen dat wij deze strategie ook waar willen maken."

Offshore wind

Vattenfall bezit momenteel 60 procent van Horns Rev 1 (tachtig windturbines) en heeft twee windparken op zee in de Duitse Noordzee in samenwerking met Stadtwerke München: Dan Tysk (2014 geopend) en Sandbank (klaar in 2017).

Daarnaast wordt in juni 2016 het Kentish Flats windmolenpark in het Verenigd Koninkrijk geopend. In Nederland heeft het bedrijf sinds 2007 een windpark voor de kust van Egmond aan Zee. Vattenfall heeft op dit moment 2.265 megawatt wind opgesteld: 904 megawatt op land en 1.325 megawatt op zee, zo’n duizend windturbines. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron en foto: Nuon (Cropped by DuurzaamBV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie