Zonne-energiebranche pleit in Brussel tegen heffingen

Zonne-energiebranche pleit in Brussel tegen heffingen

17-07-2013 11:35 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Vandaag vindt bij de Europese Commissie een hoorzitting plaats waarin dertig bedrijven uit de zonne-energiebranche aantonen hoe de importheffingen de industrie schaden.

De hoorzitting is georganiseerd door de Alliantie voor Betaalbare Duurzame Zonne-energie (AFASE). Tijdens de hoorzitting willen de bedrijven laten zien dat de importheffingen op Chinese zonnepanelen hebben geleid tot geannuleerde bestellingen en een teruggang in de werkgelegenheid.

Dennis Gieselaar, de CEO van het Nederlandse installatiebedrijf Oskomera, vertelt over de problemen. 'De meerderheid van de installateurs in de Europese Unie kan het zich niet veroorloven om de heffingen op te vangen, zelfs niet op het huidige niveau van 11,8 procent. Voor de meeste downstream spelers liggen de netto-opbrengsten ruim onder de tien procent.'

Begin juni besloot de Europese Commissie om importheffingen van 11,8 procent in te voeren voor Chinese zonnepanelen. Overleg met de Chinezen moet leiden tot een oplossing van het conflict rond de zonnepanelen. Lukt dat niet, dan gaat na twee maanden, dus vanaf begin augustus, een veel hoger tarief van 47,6 procent gelden.

Bron: duurzaamgebouwd Foto: kateausburn via Flickr.com

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie