Prefab slim energiedak dit jaar nog realiteit

09-06-2016 19:04 | Door: Eelco Brandes

Het slimme energiedak is in de tweede helft van 2016 gerealiseerd. Dit is een compleet dak van gehard glas met zoveel mogelijk zonnecellen.

Een consortium van gespecialiseerde bedrijven onder leiding van het bedrijf Tulipps Solar wil dit prefab-slim energiedak lanceren. Het zogeheten Prime-cluster heeft hiertoe eind 2015 € 1,1 mln subsidie van de Rijksoverheid verkregen.

De doelstelling van de samenwerking is om uiteindelijk op grote schaal maatwerk energiedaken te leveren mét daglichttoetreding en individuele afwerking.

Goedkopere stukken

Behalve het dakdeel met zonnepanelen heeft elk huis ook stukken die niet zo geschikt zijn voor productie van zonne-energie door bijvoorbeeld schaduw. Hier komen op het oog identieke glazen passtukken. Deze bevatten geen zonnecellen en zijn daardoor goedkoper. Het systeem is leverbaar in verschillende kleuren en in alle denkbare maten.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron en foto: Tulipps (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie