India wil heffingen op Europese zonnepanelen

India wil heffingen op Europese zonnepanelen

22-07-2013 12:55 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Indiase fabrikanten van zonnepanelen willen heffingen op zonnepanelen uit Europa en Japan, nadat ze eerder al klachten indienden over panelen uit China en de VS.

Drie Indiase producenten van zonnepanelen, Indosolar, Jupiter Solar Power en Websol Energy System, willen dat de regering importheffingen invoert op zonnepanelen uit China, de Verenigde Staten, Taiwan, Maleisië, Europa en Japan. Volgens de fabrikanten worden zonnepanelen uit deze landen onder de kostprijs verkocht in India.

De oorspronkelijke klacht ging over zonnepanelen uit de VS, China, Taiwan en Maleisië. De eerste hoorzitting over deze zaak vond vorige week plaats in New Dehli. Nu willen de bedrijven ook zonnepanelen uit Europa en Japan bij de zaak betrekken.

Indiase installateurs van zonnepanelen zijn tegen importheffingen, omdat hierdoor de kosten van zonnepanelen zouden gaan stijgen. Ook zeggen ze dat de kwaliteit van Indiase zonnepanelen niet hoog genoeg is, en dat de capaciteit van de binnenlandse industrie niet toereikend is.

Eind augustus zal de Indiase overheid een besluit nemen over de importheffingen.

Bron: Bloomberg Foto: Coshipi via Flickr.com

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie