Engie en Suez maken 'energietegels' van gerecycled materiaal

16-06-2016 12:06 | Door: Eelco Brandes

Tegels die energie opwekken en deels zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Een samenwerking van Suez en Engie maakt dit mogelijk.

De zogenaamde Smart Tile-tegels wekken elektriciteit op doordat ze zon- en daglicht opvangen. Tegelijkertijd kunnen de tegels worden verwarmd, waardoor ze niet glad worden door sneeuw of bevriezing.

De tegels dragen volgens de makers op deze manier bij aan een verhoging van de veiligheid voor voetgangers. De behuizing van de tegels is een substraat van gerecycled kunststof beschikbaar gemaakt door Suez.

Green Village

De samenwerking tussen Engie en Suez komt voort uit een grootschalig partnership met de naam The Green Village. Vertegenwoordigers van de Technische Universiteit (TU) Delft, Rijksoverheid, provincie Zuid-Holland, Hoogheemraadschap van Delfland, gemeente Delft en verschillende marktpartijen, waaronder Engie, Suez, Alliander en Stedin, ondertekenden hiervoor onlangs een Green Deal.

Met deze Green Deal zetten de partijen zich naar eigen zeggen in om systeeminnovaties voor een duurzame toekomst te ontwikkelen, te testen en de marktintroductie te versnellen. Als proeftuin voor systeeminnovaties wil The Green Village volgens de deelnemers op de campus van de TU Delft een schakel zijn in de innovatieketen van fundamenteel onderzoek naar brede toepassing in de samenleving.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: The Green Village | Foto: The Green Village (Cropped by DuurzaamBV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie