‘Energie-platform Powerpeers gaat een stap verder ’

21-06-2016 08:00 | Door: Eelco Brandes

De energiemarkt eenvoudiger en persoonlijk maken. Dat is het doel van Powerpeers, het nieuwe energieplatform waarbij een een-op-eenkoppeling wordt gemaakt tussen mensen die zelf energie opwekken en energieafnemers.

Dat zegt medeoprichter Lars Falch in een uitzending van DuurzaamBV Radio. Falch claimt een primeur te hebben op de Nederlandse energiemarkt, die verder gaat dan andere spelers. “Powerpeers begint vanuit de consumenten die eerst zelf opgewekte energie met elkaar delen in groepjes naar keuze. Daarnaast kan men bij Powerpeers meer bronnen tegelijkertijd afnemen of aan meerdere afnemers leveren. Met een laptop of pc kunnen gebruikers dagelijks zien hoeveel energie van de gekozen persoonlijke opwekker(s) is afgenomen.”

300.000 mensen

Powerpeers ging onlangs van start met tientallen deelnemers. Falch: “We willen meegroeien met het snel toenemende aantal van mensen die zelf energie opwekken. Dat zijn er op dit moment zo’n 300.000. Maar ook mensen die daar de energie van af willen nemen en niet zelf (kunnen) opwekken, behoren tot onze doelgroep.”

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Foto: Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie