Windpark Nijmegen heeft primeur met toevoeging zonnepanelen

22-06-2016 07:03 | Door: Eelco Brandes

Bij het windpark in aanbouw aan de Griftdijk Noord in Lent nabij Nijmegen komen 18.000 zonnepanelen. Hiermee is Nederland een uniek project rijker: een windpark en een zonnepark op één locatie.

De zonnepanelen zijn goed voor de levering van stroom aan zeker 1.300 huishoudens, meldt de Gelderlander. Op korte termijn tekenen de initiatiefnemers van het windpark Nijmegen-Betuwe hiervoor een intentieovereenkomst met de gemeente Nijmegen.

Investering

Het gaat om een investering van circa € 5 mln. Initiatiefnemer is de coöperatie WindpowerNijmegen opgericht in mei 2013. De coöperatie is vanaf april 2016 begonnen aan de bouwwerkzaamheden in Nijmegen-Noord, langs de snelweg A15.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: De Gelderlander | Foto: Windpark Nijmegen-Betuwe

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie