'Helft energie in Noord-Amerika in 10 jaar schoon'

28-06-2016 12:07 | Door: Eelco Brandes

De Verenigde Staten, Canada en Mexico sluiten deze week een overeenkomst, waarin staat dat de helft van de energie die de drie landen gebruiken van schone energiebronnen moet komen.

Het Witte Huis deed de aankondiging maandagavond namens president Barack Obama, de Canadese premier Justin Trudeau en de Mexicaanse president Enrique Pena Nieto, meldt Reuters.

Verdrag

Op dit moment is iets meer dan een derde van de energie die de drie landen gebruiken schoon. Het verdrag wordt gesloten op een speciale conferentie van de drie landen, die woensdag in Ottowa plaatsvindt.

Donald Trump

Amerika investeerde vorig jaar $ 44,1 mrd in hernieuwbare energie. Ter vergelijking: China heeft in 2015 $ 102,9 mrd in duurzame energie geïnvesteerd. Europa kwam tot $ 48,8 mrd.

In een rapport van Ren21 werden de Verenigde Staten onlangs een potentieel zorgenkindje genoemd op het gebied van groene energie als Donald Trump president wordt. Hij wil naar verluidt groene investeringen op een lager pitje zetten.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Reuters | Foto: Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie