Japan mist CO2-doelen na sluiten kerncentrales

Japan mist CO2-doelen na sluiten kerncentrales

05-08-2013 10:43 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De CO2-uitstoot van de Japanse elektriciteitsproductie is sinds het sluiten van de kerncentrales in 2011 met 39 procent gestegen.

Dat blijkt uit cijfers van FEPC, de Japanse branchevereniging van stroomproducenten. Net voor de bijna-kernramp in Fukushima stootte Japanse energiecentrales gemiddeld 350 gram CO2 per kilowattuur uit. Inmiddels is dat opgelopen tot 487 gram.

De stijging is het gevolg van het sluiten van Japanse kerncentrales. Daardoor zijn energiebedrijven meer fossiele brandstoffen gaan importeren.

Japan loopt nu achter op zijn klimaatdoelstellingen. Een van die doelen was dat elektriciteitsproductie over de periode 2008 tot en met 2012 gemiddeld 334 gram CO2 per kilowattuur zou zijn. De totale CO2-uitstoot zou 20 procent lager moeten zijn ten opzichte van 1990, maar dat is nu juist 17 procent erboven.

Bron: WNN

Foto: IAEA via Flickr.com

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie