Efficiëntierecord SunPower tilt zonnepaneel naar het plafond

29-06-2016 10:30 | Door: Eelco Brandes

Zonnepanelenfabrikant SunPower heeft naar eigen zeggen een efficiëntierecord gebroken. Het bedrijf heeft een silicium zonnepaneel, dat 24,1 procent van het zonlicht kan omzetten in elektriciteit.

Dat meldt Forbes. In het afgelopen jaar, hebben SolarCity, Panasonic en SunPower de lat telkens een stukje hoger gelegd met een efficiëntie van 22 procent. Eerder dit jaar ging Sunpower hier al voorbij met een percentage van 22,8 procent.

Efficiëntie is een van de belangrijkste statistieken in zonne-energie. Een hogere efficiëntie betekent meer vermogen dat worden opgewekt uit de apparatuur van een zonnepaneel.

De grote vraag is nu: is het plafond bereikt? Van kristallijn silicium zonnecellen wordt door experts immers gezegd dat ze een rendement plafond van rond de 29 procent hebben. Volgens SunPower CEO Tom Werner schommelt deze limiet vanuit praktisch oogpunt ergens rond de 25 procent.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Forbes | Foto: Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie