Geen extra actie tegen Chinese zonnepanelen

Geen extra actie tegen Chinese zonnepanelen

07-08-2013 14:09 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Europese Unie neemt voorlopig geen aanvullende maatregelen tegen Chinese producenten van zonnepanelen die mogelijk ongeoorloofde staatssteun hebben ontvangen.

Het EU-onderzoek naar de subsidiëring in de Chinese zonnepanelensector gaat wel verder, zo maakte de Europese Commissie woensdag bekend.

De volgens Brussel grootste zogeheten antisubsidiezaak die het ooit onderzocht, is het tweede onderzoek dat de EU houdt naar de Chinese zonnepanelensector. Er loopt ook een zaak naar de mogelijke dumping van zonnepanelen op de Europese markt. Beide zaken moeten voor het einde van het jaar afgerond zijn. Dan moet ook besloten worden of er definitieve maatregelen komen.

In de antidumpingzaak besliste Brussel begin juni om een tijdelijke importheffing op Chinese zonnepanelen voor Europa op te leggen. De EU meent dat Chinese fabrikanten subsidies krijgen en de panelen tegen bodemprijzen op de Europese markt dumpen. Dit is schadelijk voor de Europese zonnepanelensector.

Onlangs wisten Peking en Brussel hier een akkoord over te bereiken. Er werd onder meer een minimumprijs afgesproken voor zonnepanelen bestemd voor de Europese markt. De Chinese bedrijven die het akkoord erkennen, zullen de importheffing niet langer hoeven te betalen. Al blijft de maatregel wel van kracht.

Door deze deal worden Europese consumenten en de industrie al beschermd en dus zijn bijkomende maatregelen nu niet nodig, meent Brussel.

Bron: ANP

Foto: OregonDOT via Flickr.com

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie