Subsidiepot voor zonnepanelen leeg

Subsidiepot voor zonnepanelen leeg

08-08-2013 12:29 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het subsidiebudget voor zonnepanelen voor particulieren is op. In 13 maanden tijd hebben meer dan 90.000 huishoudens een aanvraag voor de aanschaf van zonnepanelen ingediend.

Dit maakte Agentschap NL donderdag bekend.

In 2012 en 2013 kon Agentschap NL in totaal ruim €50 mln subsidie verlenen aan particulieren. Met de laatste binnengekomen aanvragen is die pot nu leeg. De subsidieaanvragers kregen bij de aanschaf van zonnepanelen een tegemoetkoming van maximaal €650.

De regeling zonnepanelen voor particulieren ging op 2 juli 2012 van start. Deze kwam voort uit het Lenteakkoord over de rijksbegroting voor 2013.

Bij de regeling zijn eerder kritische kanttekeningen geplaatst dat frauderen met de subsidie 'kinderlijk eenvoudig' is.

Bron: ANP

Foto: stantontcady via Flickr.com

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie