Smartflower 2.0 levert 40 procent meer zonnestroom

zonne-energie2

07-07-2016 13:30 | Door: Eelco Brandes

De nieuwste versie van de Smartflower levert 40 procent meer zonne-energie dan zijn voorganger. Dit is het gevolg van verschillende nieuwe features.

Dat meldt het bedrijf. De Smartflower is een opwekker van zonne-energie in de vorm van een zonnebloem. De bloem vouwt elke ochtend automatisch open tot een oppervlakte van 18 vierkante meter, volledig uitgerust met zonnecellen.

Om de efficiëntie zo hoog mogelijk te houden, beweegt de Smartflower met de zon mee. Op deze manier bevinden de zonnepanelen zich altijd in een optimale hoek ten opzichte van de zon en kan er optimaal zonne-energie worden gegenereerd.

Meer zonne-energie

In de nieuwste editie kan het systeem zichzelf koel houden, zichzelf schoonmaken en beweegt de innovatie nog beter mee met de zon. Dit resulteert volgens het bedrijf in 40 procent meer zonne-energie. De makers van de Smartflower noemen de 2.0-versie dan ook het ‘eerste alles-in-één zonne-energiesysteem ter wereld’.

Alexander Swatek, oprichter van Smartflower, is enthousiast over de nieuwste versie: “Voor het eerst zijn verschillende intelligente features voor zonne-energiesystemen verwerkt in één product. Daarnaast is de Smartflower gemakkelijk te beheren en de installatie ervan kost slechts een uur.”

Accusysteem

Met de toevoeging van een accusysteem, met naar keuze 2,3 of 4,6 kilowattuur aan opslagcapaciteit, is één Smartflower afdoende om een gemiddeld huishouden gedurende het hele jaar van zelfopgewekte zonne-energie te voorzien.

zonne-energie

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Smartflower | Foto's: Smartflower (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie