Rotterdam investeert € 2 mln extra in zonnepanelen

zonnepanelen

08-07-2016 09:36 | Door: Eelco Brandes

Rotterdam investeert de komende twee jaar € 2 mln extra in duurzaamheid. Dit moet vooral het gebruik van zonnepanelen stimuleren.

Dat staat in de nota Zonne-energie010, die wethouder Pex Langenberg (duurzaamheid, D66) deze week naar de Rotterdamse gemeenteraad heeft gestuurd, meldt het Eindhovens Dagblad. Dit is een concrete vertaling van eerder genoemde plannen met zonne-energie in de stad.

Volgens Langenberg moet de gemeente zelf het goede voorbeeld geven door op tal van gemeentegebouwen zonnepanelen te installeren. Het gaat in totaal om 4.300 zonnepanelen, verspreid over zes gemeentelijke daken. Een eerste begin maakte Rotterdam al met het zonnedak (duizend zonnecollectoren) boven op het Stadsarchief aan de Hofdijk.

Zonnedak voor Timmerhuis

Het Timmerhuis in het centrum van de stad krijgt eveneens een zonnedak. De opgewekte stroom is bestemd voor het opladen van elektrische auto's. Daarnaast heeft de gemeente twintig gymzalen en tachtig scholen op het oog die komende jaren ook worden uitgerust met zonnepanelen.

Met de aankondiging komt Langenberg tegemoet aan de wens van de raad voor een concrete uitwerking van het klimaatakkoord.

Lees ook: Rotterdam en Den Haag steken miljarden in duurzame groei

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: ED | Foto: public domain

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie