Waarom we duurzame energie verkiezen boven energiebesparing

duurzame energie energiebesparing

14-07-2016 07:10 | Door: Eelco Brandes

61 procent van de Nederlanders kiest eerder voor duurzame energie om de CO2-uitstoot terug te dringen dan voor energiebesparing. Slechts 29 procent ziet heil in het besparen als beste manier om klimaatverandering tegen te gaan.

Dat blijkt uit een enquête van Nuon. Het grootste deel van de 2.200 mensen die aan de enquête deelnamen, wil duurzaam, maar ook betaalbaar kunnen leven. Duurzame energie uit zon en wind heeft de grote voorkeur bij 83 procent van de ondervraagden als het aankomt op een keuze voor energiebronnen.

De meeste Nederlanders vinden dat er meer moet worden gemaakt van deze bronnen om de uitstoot van CO2 terug te dringen. Ze kiezen volgens Nuon voor groene stroom of investeren in een zonnedak of elektrische auto.

Comfort

Minder CO2 uitstoten is goed, zolang het niet ten koste gaat van het comfort, vindt men. Hoewel energiebesparing goedkoper is, kiezen ze toch eerder voor duurzame energie om de CO2 -uitstoot terug te dringen.

Nederlanders vinden daarnaast dat de overheid meer moet doen aan duurzaamheid, en dan vooral door groene investeringen te stimuleren en verplichtingen op te leggen via wet- en regelgeving, meer nog dan duurzaamheid te bevorderen.

Energiedialoog

Minister Henk Kamp en André Kuipers gaven op 7 april het startsein voor de Energiedialoog. De afgelopen maanden werden Nederlanders uitgenodigd om mee te denken over en ideeën aan te dragen voor de energievoorziening van de toekomst. Ook Nuon vroeg klanten om deel te nemen aan de Energiedialoog en hun stem te laten horen.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Nuon | Foto: Nuon

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie