Eerste intercontinentale vlucht op zonnepanelen

Eerste intercontinentale vlucht op zonnepanelen

06-06-2012 18:13 | Door: Cato van Hees

Het publiek juichte massaal tijdens de landing van het zonnevliegtuig. De eerste intercontinentale vlucht geheel op zonne-energie bewijst de belofte van nieuwe technologieën.

Met alleen zonnepanelen als brandstof vloog het toestel Solar Impulse van Madrid naar Rabat in een duur van 10 uur. De Zwitserse piloot Bertrand Piccard zette het toestel van 64 meter dat merendeels bestaat uit zonnepanelen, woensdag na een vlucht van 830 km veilig aan de grond.

Nieuwe technologieën

“We hebben aangetoond dat we ongelooflijke doelen kunnen bereiken met nieuwe technologieën. Als dit in de lucht kan, moet iedereen op de grond dat ook kunnen”, juichte Piccard.

Solar Impulse voert het zonnevliegtuigproject uit voor de Technische Universiteit van Lausanne, Zwitserland. De technische ontwikkelingen hebben nog een lange toekomst. De algehele vlucht van Zwitserland naar Marokko duurde langer dan een gewoon vliegtuig en maakt een tussenstop in Spanje.

Het team bereidt zich nu voor op de eerstvolgende vlucht die rond de aarde zal zijn.

Bron: ANP

Foto: Michel van der Heyden

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Cato van Hees

Cato is redacteur bij DuurzaamBedrijfsleven.nl. Duurzaamheid wordt steeds onmisbaarder in onze economie. Door het schrijven van zeer uiteenlopende artikelen, wordt het een breed en tastbaar onderwerp en zijn vooruitstrevende organisaties te onderscheiden. Het is een ontwikkeling van het bedrijfsleven waar ik als recent afgestudeerde actief in wil deelnemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie