PvdA tegen boren schaliegas

PvdA tegen boren schaliegas

12-09-2013 11:33 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De PvdA in de Tweede Kamer blijft voorlopig tegen proefboringen naar schaliegas in Brabant en de Noordoostpolder.

Met dit PvdA-standpunt is er geen Kamermeerderheid voor proefboringen. Dat schrijft het Brabants Dagblad vandaag.

"Het recente onderzoek naar de risico's van schaliegaswinning heeft ons in het geheel niet overtuigd dat het schoon en veilig kan. Op basis van dit rapport zullen wij niet instemmen met proefboringen," zegt PvdA-woordvoerder Jan Vos.

Het rapport dat Witteveen+Bos, Fugro en Arcadis samenstelden, in opdracht van minister Kamp (VVD) van het ministerie van Economische Zaken, concludeert dat de risico’s van schaliegaswinning beheersbaar zijn.

Alleen de VVD wil nu proefboringen. Vos voorziet desondanks geen conflict met zijn coalitiepartner. "Over schaliegas staat niets in het regeerakkoord."

Bron: Brabants Dagblad

Foto: vtveen via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie