Tesla koopt SolarCity voor $ 2,6 mrd

Tesla solarcity

01-08-2016 16:31 | Door: Chris Thijssen

Autofabrikant Tesla koopt het zonne-energiebedrijf SolarCity voor $ 2,6 mrd.

Dat meldt Reuters. De overname is een belangrijk onderdeel van het masterplan van Elon Musk, waarmee de Tesla-CEO ernaar streeft dat consumenten in de toekomst bij hun elektrische auto ook zonnepanelen en een accusysteem gebruiken.

“Tesla-klanten kunnen in schone auto’s rijden en ze kunnen onze thuisbatterijen gebruiken om energie efficiënter te benutten. Maar ze hebben ook toegang nodig tot de meest duurzame bron van energie: de zon”, zei Musk onlangs bij de aankondiging van de overname.

Door de twee bedrijven samen te voegen, kunnen producten voor het opwekken, opslaan en verbruiken van duurzame energie voortaan onder één bedrijfsnaam worden geproduceerd.

Eind 2017 rond

De besturen van beide bedrijven zijn akkoord met de overname van SolarCity door Tesla, maar SolarCity krijgt nog 45 dagen om een bod van een andere partij accepteren. Daarnaast moeten aandeelhouders en toezichthouders nog beslissen over de deal. Naar verwachting is de overname eind dit jaar volledig rond.

Musk, CEO van zowel Tesla als SolarCity, onthoudt zich van stemming over de overname.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Reuters | Foto: Tesla Club Belgium, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie