Dit is de zonne-energie top 5 van Zuid-Holland en Utrecht

zonnepanelen

02-08-2016 10:19 | Door: Eelco Brandes

Het aantal zonnepanelen op woningen in de provincies Zuid-Holland en Utrecht groeit fors. Samen leveren deze jaarlijks 200 megawatt duurzaam opgewekte stroom. Den Haag voert de ranglijst aan.

Dat meldt Stedin. De opbrengst staat gelijk aan het energieverbruik van ongeveer 60.000 huishoudens. Bij Stedin is van 65.123 woningen in Zuid-Holland en Utrecht bekend dat zij zonnepanelen hebben. Zowel in 2014 als in 2015 installeerden ruim 13.000 huiseigenaren zonnepanelen op hun dak.

Ranglijst zonnepanelen

Daar kwamen in de eerste helft van 2016 6.600 woningen bij. Zoals ieder jaar voert Den Haag de ranglijst met zonnedaken in de twee provincies aan. De hofstad heeft 4.347 huizen met zonnepanelen, op de voet gevolgd door Utrecht met 4.262 huizen. Amersfoort (2.833), Rotterdam (2.628) en Zoetermeer (1.916) maken de top vijf compleet.

Amersfoort heeft van de top vijf de grootste dichtheid van zonnedaken. Daar heeft 4,4 procent van de woningen zonnepanelen.

“Het aandeel zonnestroom op onze netten groeit naar verwachting de komende decennia nog fors verder’’, zegt Judith Koole, directeur klant & markt bij Stedin.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Stedin | Foto: public domain

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie