Hoe Woerden voorloper in duurzame waterwoningen is

03-08-2016 09:08 | Door: Eelco Brandes

Woerden opent deze maand de eerste van vier duurzame waterwoningen in Waterrijk. Dit aantal wordt snel uitgebreid naar twaalf.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad (AD). Waterrijk Woerden wordt zodoende een voorbeeldwijk voor Nederland op het gebied van wonen op het water, zegt Balance d'eau, dat de bouw van drijvende woningen in de wijk begeleidt.

Olaf Janssen, directeur van Balance d’eau, merkt een toenemende interesse voor duurzame waterwoningen. In Delft openden eerder al enkele drijvende woningen die met behulp van een warmte- en koudepomp bijna klimaatneutraal zijn. De huizen in Woerden zijn standaard voorzien van zonnepanelen, zodat ze volledig energieneutraal kunnen zijn. “Met twaalf waterwoningen is Woerden een eyecatcher voor heel Nederland.''

De waterwoningen kosten € 500.000, vanwege een speciaal riool met perspomp, een luxe steiger als entree, hoogwaardig materiaal en extra grote kozijnen. Bij uitbreiding zijn volgens Janssen ook woningen in beeld die € 100.000 minder kosten.

Lees ook: 'De drijvende stad als duurzaam Hollands exportproduct'

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Algemeen Dagblad

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie