Eneco bouwt grootste zonnedak van Limburg

zonnedak

10-08-2016 15:33 | Door: Eelco Brandes

In het Limburgse Tegelen bouwen Wienerberger, marktleider in innovatie en productie van keramische bouw- en bestratingsmaterialen, en energiebedrijf Eneco aan het grootste zonnedak van Limburg.

Op het dak van de Wienerberger-vestiging worden in samenwerking met Eneco 4.550 zonnepanelen geplaatst. Gezamenlijk wekken de zonnepanelen per jaar zo’n 1,1 miljoen kilowattuur aan zonnestroom op. Dit is vergelijkbaar met het stroomverbruik van 328 huishoudens. Het zonnedak wordt naar verwachting eind september in gebruik genomen.

Fons Wagener, directeur operations bij Wienerberger, vertelt dat het bedrijf breed in zet op duurzaamheid in de hele keten. “Dat begint al bij de kleiwinning, de basis voor keramiek. Want klei is een bewezen hernieuwbare grondstof. Voor onze productie hebben we energie nodig maar we stellen daarbij hoge ambities voor de toekomst."

Energiewinsten

Hij vervolgt: "Zo hebben we al enorme energiewinsten behaald door tal van energiebesparende maatregelen en technieken in te voeren en maken we gebruik van groene stroom. Alle initiatieven die ons kunnen helpen om onze energie-ambitie te realiseren, zoals samenwerking met Eneco, gaan we graag aan.”

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Eneco | Foto: public domain

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie