Noord-Holland staat grotere windmolens toe in Groetpolder

windturbine windmolen windenergie

11-08-2016 07:22 | Door: Eelco Brandes

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland staat grotere windmolens in de Groetpolder bij Lutjewinkel toe. Vijf agrariërs mogen zes nieuwe windturbines plaatsen. Twaalf van de huidige negentien molens worden afgebroken.

Dat schrijft het Noord-Hollands Dagblad. Het toekomstige windpark in de Groetpolder produceert jaarlijks 50 tot 60 miljoen kilowatt stroom, verwacht akkerbouwer Dirk Nobel. Dat is ruim een verdubbeling van de huidige productie. De nieuwbouw is een investering van € 15 mln.

Haarlem heeft het nieuwe plan Windmolens Groetpolder uitgekozen, samen met vijf andere windparken in de provincie. Elf andere aangemelde projecten zijn afgewezen. Ook het plan van WP Energiek, voor zes nieuwe molens in de Waardpolder, is geselecteerd. In deze polder bij Kolhorn verdwijnen alle negentien bestaande electriciteitsopwekkers van de zeven aandeelhouders.

Procedure

De zes projecten worden in procedure gebracht. Eerst moet de provinciale Adviescommissie Ruimtelijke Ordening er over oordelen. Daarna moeten vergunningen worden aangevraagd. Een besluit over de definitieve vergunning verwacht de provincie in de loop van 2017. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Noord-Hollands Dagblad | Foto: public domain

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie