Elon Musk licht tipje van de sluier op van SolarCity-zonnedak

12-08-2016 10:08 | Door: Eelco Brandes

SolarCity werkt aan een alternatief product voor zonnepanelen. Dit product maakt het mogelijk om ín daken energie uit de zon op te wekken.

Dat zei Elon Musk, die in het bestuur van het bedrijf zit, tijdens bekendmaking van de laatste kwartaalcijfers, schrijft Numrush. Het zonnedak maakt een belangrijk onderdeel uit van het 'tweede masterplan' van Musk. Musk ziet dan ook een grote markt voor dit soort producten.

Mensen die hun dak willen vernieuwen, kunnen daarbij gehinderd worden als ze zonnepanelen hebben geïnstalleerd. Het product van SolarCity zou dit moeten voorkomen, doordat de zonnepanelen in het dak zitten. Aan het eind van dit jaar maakt het concern bekend hoe het product er precies uit gaat zien.

Overname Tesla

Tegen die tijd moet ook de overname van van SolarCity door Tesla helemaal rond zijn. De autofabrikant maakte begin deze maand bekend SolarCity te willen overnemen voor $ 2,6 mrd.

In Nederland werden eind 2015 al zonnepanelen aangelegd die in het dak zitten: het zijn namelijk tegelijkertijd ook dakpannen. De opbrengst per vierkante meter is echter lager dan met zonnepanelen, maar dit systeem maakt het mogelijk om de panelen gemakkelijker te installeren. Daarnaast is het systeem ook gemakkelijker om bijvoorbeeld om een schoorsteen of dakraam heen te leggen.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Numrush | Foto: public domain

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie