Grootste zonnecentrale ter wereld levert eerste stroom

Grootste zonnecentrale ter wereld levert eerste stroom

26-09-2013 10:39 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

In de woestijn van Californië heeft de grootste thermische zonnecentrale van de wereld voor het eerst stroom geleverd.

De zonnecentrale is in staat om 140.000 huishoudens van stroom te voorzien. De stroom wordt opgewekt door zonlicht te concentreren op een toren middels 100.000 spiegels. De concentratie aan zonlicht wekt stoom op in de toren die vervolgens gebruikt wordt om een turbine aan te drijven.

De Ivanpah-zonnecentrale bevindt zich in een uithoek van Californië, en is mede een project van BrightSource Energy, NRG Energy en Google. De Ivanpah-centrale bezit drie torens en heeft in totaal een vermogen van 392 megawatt.

Verenigde Staten

De realisering van de centrale is een grote stap voor de Verenigde Staten in het streven naar gebruik van hernieuwbare energie. Obama liet eerder al weten dat 80 procent van de stroom in 2035 uit hernieuwbare bronnen moet komen.

Bron: NuZakelijk

Foto: Koza1983 via Wikimedia

 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie