Europese ‘Energiewende’ noodzakelijk volgens Duitsland

Europese ‘Energiewende’ noodzakelijk volgens Duitsland

26-09-2013 10:38 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Alle EU-lidstaten moeten alle zeilen bijzetten om de klimaatdoelen van de EU te halen, zo stellen zes Duitse milieuministers in een open brief.

Dankzij de ‘Energiewende’ komt inmiddels 25 procent van de Duitse stroomvoorziening uit zon, wind en biomassa. Nu wil Duitsland ook in Europa een omslag zien.

“Landelijke klimaatpolitiek heeft steun nodig uit Brussel om succesvol te kunnen zijn", aldus de ministers. "In de vorm van rechtszekerheid, financiering en het stellen van bindende doelen."

De Europese Energiewende moet klimaatverandering tegengaan en zorgen voor energie-onafhankelijkheid van instabiele regimes. De zes ministers geven in hun brief adviezen op negen verschillende gebieden van het Europese klimaatbeleid om dat te realiseren. Zo willen zij veel dwingendere klimaatafspraken voor 2030 dan nu in het Groenboek staan van de Europese Commissie.

Bron: Trouw

Foto: yatofoto via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie