Vermogen zonne-energie met 32% gestegen in 2 maanden

Vermogen zonne-energie met 32% gestegen in 2 maanden

26-09-2013 12:44 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het totale geregistreerde vermogen van zonnepanelen is de afgelopen maanden met maar liefst 32 procent gegroeid.

Dit meldt Netbeheer Nederland op basis van de aanmeldingen die particulieren doen op de website energieleveren.nl. Op deze site kunnen particulieren en bedrijven vrijwillig hun zonnestroomsysteem aanmelden. Hoeveel mensen dat ook werkelijk doen is niet bekend.

Toch is de stijging opmerkelijk. Weblog De Groene Courant weet te vertellen dat het vermogen in de afgelopen twee maanden met 32 procent is gestegen. Bij het laatste meetmoment in juli was er nog 347 megawatt aan vermogen geïnstalleerd. Inmiddels is dat 455 megawatt.

Een woordvoerder van Netbeheer Nederland bevestigt tegenover de Groene Courant dat de regeling ‘Zonnepanelen voor Asbest’ een verklaring is voor de enorme stijging.

 

Meer dan 100.000 zonnepanelen

 

De website www.energieleveren.nl is een initiatief van de energienetbeheerders en wordt beheerd door Energie Data Services Nederland (EDSN), om beter in te spelen op vraag en aanbod van duurzame energie.

Het registreren van kleinschalige duurzame initiatieven is vooral nodig voor de veiligheid en de betrouwbaarheid van de energievoorziening. Met de registratie wordt ook inzichtelijk waar de capaciteit van het net moet worden aangepast om teruglevering mogelijk te blijven maken.

Het aantal zonnepaneelinstallaties dat is geregistreerd op de website is in zeven maanden tijd verdubbeld. In februari van dit jaar waren het er 52.221. Inmiddels staat de teller op 106.998. Behalve zonnepanelen kunnen particulieren en bedrijven op de website ook WKK-, biogas en waterkrachtinstallaties aanmelden.

Foto:  OregonDOT via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie