Groen licht voor 's werelds grootste offshore windpark in UK

windenergie windpark

17-08-2016 15:42 | Door: Eelco Brandes

De Britse regering heeft groen licht gegeven voor de bouw van 's werelds grootste offshore windpark buiten de Engels kust. De zogeheten Hornsea Project Two-boerderij moet uiteindelijk over 300 windturbines en een capaciteit van maximaal 1,8 gigawatt beschikken.

Het nieuwe windpark moet genoeg energie voorzien aan 1,6 miljoen woningen, meldt Psych.org. Het betreft een uitbreiding van Hornsea Project One, dat goed is voor 1.2 gigawatt energie. De realisatie hiervan is reeds begonnen.

Beide windpark-projecten worden ontwikkeld door het Deense bedrijf Dong Energy, 's werelds grootste exploitant van offshore windparken. Londen besloot dinsdag een vergunning te verlenen voor Hornsea Project Two, op ongeveer 55 mijl (90 kilometer) ten oosten van de Engelse kust.

Investering windpark

De investering voor windpark Hornsea Project Two is in totaal ongeveer £ 6 mrd (€ 6,9 mrd). De regering verwacht 10 gigawatt aan offshore windenergie te installeren voor het einde van het decennium. Gevolgd door een 10 gigawatt offshore windvermogen na 2020.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Psych.org | Hoofdfoto: public domain Foto in tekst: Dong Energy

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie