Deense turbinefabrikant Vestas heeft wind in de rug

19-08-2016 09:45 | Door: Eelco Brandes

Vestas, fabrikant van windmolens, heeft een goed kwartaal achter de rug met fors meer winst. Met name de stijgende verkoopactiviteiten in Duitsland, de VS, Chili, Zweden en België deden het bedrijf veel goeds.

Dat meldt het Deense concern in zijn kwartaalcijfers. Vestas verwacht in 2016 een omzet te behalen van € 9,5 mrd. Het afgelopen kwartaal realiseerde het windmolenbedrijf een omzet van € 2,56 mrd. De nettowinst verdubbelde ruim naar € 278 mln.

Vestas is één van de grootste windturbineproducent ter wereld met een geïnstalleerd vermogen van ongeveer 65 gigawatt.

Innovatieve windmolens

Vestas innoveert ook. Zo test het bedrijf nu een windmolen met vier rotoren. De testlocatie in Riso (Denemarken) moet laten zien dat turbines niet per se groter hoeven te worden om de productie te verhogen.

De nieuwe windmolen heeft vier gondels met elk een vermogen van 225 kilowatt. Daarnaast heeft het een totale hoogte van 74 meter en beschikt over rotoren van 29 meter.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Vestas | Foto: Vestas

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie