Dubbel zo krachtige batterij aanstaande

23-08-2016 07:07 | Door: Eelco Brandes

Een nieuwe batterij die twee keer zoveel energie kan opslaan als een reguliere lithium-ion-batterij is onderweg. Het gaat om een zogeheten lithium-metaal-batterij, die is ontwikkeld door het start-up bedrijf SolidEnergy.

Dat meldt Nu.nl. Voor de innovatie bedacht Solid Energy in eerste instantie een zeer dun folie van lithium-metaal, maar dit werkte pas wanneer de accu tot 80 graden Celsius werd opgewarmd. Door een speciale coating te gebruiken werd dit probleem opgelost en is de batterij ook bij normale temperatuur bruikbaar.

Batterij voor drones

SolidEnergy heeft alles voor de batterij al rond: van investeerders tot en met een eigen fabrieksruimte. In november van dit jaar wil het zijn eerste batterijen uitbrengen. Die eerste accu's zijn bedoeld voor drones, die nu gemiddeld tien tot twintig minuten op één accu meegaan.

In 2017 wil SolidEnergy batterijen voor smartphones en andere consumentenelektronica ontwikkelen. Accu's voor elektrische auto's zijn in 2018 aan de beurt.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Nu.nl | Foto: public domain

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie