Vomar plaatst 4.000 zonnepanelen op distributiecentrum

22-08-2016 13:30 | Door: Hidde Middelweerd

Vomar Voordeelmarkt is gestart met de installatie van 4.000 zonnepanelen. Deze komen op het dak van het distributiecentrum in Alkmaar te liggen.

Dit maakte Vomar vandaag bekend in een persbericht.

Zonnepanelen

Het project, dat ongeveer  € 1,3 mln kost, is naar verwachting eind oktober afgerond. De 4.000 zonnepanelen worden op een oppervlakte van 18.000 vierkante meter geïnstalleerd. In de toekomst is er wellicht nog ruimte voor uitbreiding, want het distributiecentrum heeft een totale oppervlakte van 41.000 vierkante meter.

De zonnepanelen gaan ongeveer 1 miljoen kWh opwekken, genoeg om 300 Nederlandse huishoudens een jaar lang van stroom te voorzien. De zonnepanelen gaan de opgewekte energie leveren aan het distributiecentrum zelf.

Duurzaamheid

De installatie van zonnepanelen is onderdeel van een groter plan van Vomar om het distributiecentrum duurzamer te maken. Zo maakt de supermarktketen gebruik van vrachtwagens met drie temperatuurzones, waardoor het aantal transportbewegingen sterk verminderd is. Daarnaast speetl het distributiecentrum een belangrijke rol bij het gescheiden inzamelen en verwerken van bedrijfsafval. Dit afval wordt vervolgens verbrand in een nabijgelegen installatie, die energie terug levert aan het distributiecentrum.

Onlangs behaalde Vomar ook al haar doelstellingen op het gebied van duurzame kip.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Vomar | Foto: public domain (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie