Nederlander kiest voor koophuis met zonnepanelen

Nederlander kiest voor koophuis met zonnepanelen

07-10-2013 10:35 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

44 procent van de Nederlanders koopt liever een woning met zonnepanelen en is bereid hier meer voor te betalen.

Dit blijkt uit een onderzoek van Motivaction in opdracht van Natuur & Milieu onder 722 Nederlanders tussen de 30 en 70 jaar.

Meer dan 46 procent van de ondervraagden denkt dat met de aanschaf van zonnepanelen de waarde van hun woning zal stijgen. 30 procent denkt dat de waardestijging meer dan €5.000 zal bedragen.

Duurzame investering

Volgens Olof van der Gaag van Natuur & Milieu zijn zonnepanelen een goede investering. Eigen zonnestroom opwekken is goedkoper dan afnemen van een energiebedrijf. “Bovendien zijn potentiële kopers bereid om meer te betalen voor een woning met zonnepanelen”, aldus van der Gaag. Het onderzoek toont aan dat een op de drie Nederlanders meer zou willen betalen, gemiddeld zo’n €4.000.

Het rendement op een investering in zonnepanelen valt drie keer zo hoog uit dan hetzelfde bedrag vastzetten op een spaarrekening. De zonnepanelen hebben een levensduur van 25 jaar en ze zijn binnen 10 jaar terugverdiend.

Bron: Trouw

Foto: M. Breet via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie