Eredivisie kampioen in maatschappelijk verantwoord ondernemen

29-08-2016 12:30 | Door: Eelco Brandes

De Nederlandse Eredivisie is opnieuw uitgeroepen tot de meest maatschappelijk verantwoorde competitie ter wereld. AZ Alkmaar wordt mondiaal gezien als het voorbeeld voor duurzame voetbalclubs.

Dat blijkt uit de nieuw gepubliceerde Responsiball Ranking 2016. Het Zwitserse onderzoeksbureau Responsiball beoordeelt sinds 2011 de maatschappelijke betrokkenheid van de achttien grootste competities in het betaald voetbal.

mvo eredivisie

Als voorbeeld wordt in het rapport het AZ GreenTeam genoemd. Dit initiatief van AZ Alkmaar, is een maatschappelijk programma waar bedrijven en organisaties actief in de duurzame energie bij elkaar worden gebracht. Door kennis te delen en interactieve netwerkbijeenkomsten te organiseren rond thuiswedstrijden, is AZ GreenTeam in korte tijd uitgegroeid tot een knooppunt voor de energietransitie en duurzaamheid in Noord-Holland.

Duurzaam stadion

Met een volledig duurzaam AFAS Stadion en door nieuwe initiatieven te ontplooien waarbij bedrijven en burgers betrokken worden bij de verdere verduurzaming van de omgeving, is de Alkmaarse club volgens Responsiball een voorbeeld voor menig betaald voetbalorganisaties wereldwijd.

Tweede jaar

Met een gemiddelde maatschappelijke score van 55,16 procent is de Eredivisie voor het tweede jaar op rij koploper. De Eredivisie blijft ‘grote’ competities als de Premier League (42,41 procent), Bundesliga (38,35 procent), La Liga (34,28 procent) en Serie A (22,95 procent) ver voor, als het gaat om de maatschappelijke betrokkenheid van de clubs.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Responsiball | Foto: Jana de Blois, via Wikimedia Common

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie