Geen schaliegasboringen tot milieueffecten bekend zijn

Geen schaliegasboringen tot milieueffecten bekend zijn

10-10-2013 09:40 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Boringen naar schaliegas zullen in de toekomst pas mogen als duidelijk is wat het effect hiervan op het milieu is. Het Europees Parlement stemde hier woensdag mee in. De Europarlementariërs willen dergelijke tests voorafgaand aan de boringen verplicht stellen.

'De praktijk dat gevaarlijke schaliegasboringen erdoorheen gedrukt worden zonder aandacht voor het milieu of de zorgen van omwonenden wordt hiermee beëindigd', aldus GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout.

Het EP stemde over strengere regels voor milieueffectrapportages. In de toekomst moeten bouwers van onder meer bruggen of fabrieken aantonen wat het effect van die bouw is op klimaatverandering en het milieu. Er moet nu over deze zaak overeenstemming worden bereikt met de EU-lidstaten.

 

Bron: ANP

Foto: cottb211

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie