Vlaamse tv geeft weersverwachting voor zonne- en windenergie

weersvoorspelling duurzame energie

06-09-2016 07:03 | Door: Chris Thijssen

De weerman- en vrouw van Het Weer, het weerprogramma van de Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie (VRT), geven behalve weersvoorspellingen voortaan ook verwachtingen voor zonne- en windenergie.

De extra informatie rondom zonne- en windenergie kan volgens de VRT impliciet zijn, zoals een analyse van de omstandigheden van de afgelopen dag of een voorspelling van de omstandigheden voor de volgende dag.

Maar ook explicietere berichtgeving behoort tot de mogelijkheden. Zo is het denkbaar dat de presentatoren de totale productie van zonne- en windenergie over een bepaalde periode vermelden of bepaalde periodes met elkaar vergelijken.

Duurzame energie

“We vinden het belangrijk om deze extra service te bieden, zoals we dat ook doen voor andere neveneffecten van ons weer, zoals de uv-index of de ozonconcentratie”, zegt Frank Deboosere, samen met Sabine Hagedoren verantwoordelijk voor de presentatie van het weerprogramma, in een bericht van VRT.

“Zon en wind worden almaar belangrijker als energiebronnen. Het is bovendien schone energie”, vervolgt de weerman. “We willen het belang ervan benadrukken door er geregeld informatie over te geven in Het Weer.”

De omstandigheden voor zonne- en windenergie worden volgens Deboosere voortaan aangeduid met eigen icoontjes in het weerbericht.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: VRT

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie