Samsung opent batterijfabriek voor Europese markt in Hongarije

samsung batterij

07-09-2016 07:45 | Door: Eelco Brandes

Samsung SDI, de batterijtak van het bedrijf, gaat een batterijfabriek voor elektrische voertuigen bouwen in Hongarije. In het tweede deel van 2018 moet de fabriek van start gaan.

Dat maakte het Zuid-Koreaanse bedrijf bekend. Hongarije moet zodoende voor dochterbedrijf Samsung SDI een belangrijke productieland worden in de Europese markt. In totaal wordt er in het Oost-Europese land liefst 400 miljard won geïnvesteerd, dat neerkomt op ruim € 319 mln.

De fabriek wordt gebouwd in de Hongaarse plaats Goed, 25 kilometer ten noorden van de hoofdstad Boedapest. Op een terrein van 330.000 vierkante meter moeten jaarlijks ruim 50.000 batterijen worden geproduceerd.

Concurrentiepositie

Met de nieuwe fabriek wil Samsung zijn concurrentiepositie op het gebied van auto-accu’s in Europa versterken. Samsung heeft al batterijfabrieken in Ulsan (Zuid-Korea) en Xian (China).

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Samsung SDI | Foto: Samsung SDI

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie