Zuid-Holland steekt € 35 mln in energie-innovaties

08-09-2016 07:22 | Door: Eelco Brandes

De Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben het zogeheten Energie-Innovatiefonds opgericht, Hierin is € 35 mln beschikbaar voor vernieuwingen die de energietransitie versnellen.

Om kans te maken op financiering uit het fonds moet een initiatief aan drie voorwaarden voldoen, meldt de Provincie Zuid-Holland. Ten eerste moet een initiatief innovatief zijn. Ook moet de werking van de techniek bewezen zijn en klaar voor opschaling of een stap naar de markt.

Slimme energienetwerken

Als tweede voorwaarde is het van belang dat of het initiatief leidt tot vermindering van de CO2-uitstoot binnen de provincie Zuid-Holland of bijdraagt aan het provinciale energiesysteem van de toekomst. Te denken valt dan aan de ontwikkeling van slimme energienetwerken, energieopslag en energie-conversietechnieken.

Als de vermindering van de CO2-uitstoot niet kan worden toegerekend aan de provincie Zuid-Holland, maar er wel sprake is van een hoofdvestiging, Research & Development-afdeling of productie binnen de provincie Zuid-Holland, kan een aanvraag ook in aanmerking komen.

Energieagenda

Dit voornemen volgt uit de Energieagenda die Gedeputeerde Staten onlangs vaststelde. In de Energieagenda legt de provincie strategieën, ambities en acties vast om de transitie naar schone, toekomstbestendige energie te realiseren. Provinciale Staten behandelt de Energieagenda en de investeringsstrategie voor het Energie-Innovatiefonds op 12 oktober.

Gedeputeerde Han Weber: "De oprichting van het Energie-Innovatiefonds is een van de eerste stappen in de uitvoering van de Zuid-Hollandse Energieagenda. Het fonds heeft als doel om bij te dragen aan de stap naar hernieuwbare energie en de vermindering van de CO2-uitstoot en om de Zuid-Hollandse economie te versterken.”

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Zuid-Holland | Foto: public domain

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie