Eindhoven krijgt duurzame netwerkclub voor bedrijfsleven

09-09-2016 07:03 | Door: Eelco Brandes

Een nieuwe vereniging met de naam Impact040 moet maatschappelijke initiatieven tussen bedrijven en organisaties in Eindhoven een duurzaam karakter geven.

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad (ED). De nieuwe netwerkorganisatie moet netwerken met duurzaamheid als hoofdthema stimuleren en verbreden en dient als overlegorgaan en adviesraad voor de gemeente Eindhoven.

Eindhoven kende de afgelopen vijf jaar al de netwerkclub ‘het Maatschappelijk Ondernemen Diner’. Dit is een initiatief van de financiële dienstverlener De Lage Landen (DLL), de gemeente Eindhoven, de stichting Samen voor Eindhoven en diverse bedrijven uit Eindhoven.

Vraag en aanbod

Dit zogeheten MO040-diner wil maatschappelijke initiatieven door bedrijven en organisaties laten groeien en bloeien. Met gesloten beurzen worden aan tafel vraag en aanbod met elkaar in contact gebracht. Om meer richting duurzaamheid op te schuiven moet nu de vereniging Impact040 worden opgericht, vindt de stuurgroep van het diner, bestaande uit onder meer PWC, Rabobank, NXP, Van der Valk, Banning en Woonbedrijf.

B & W van Eindhoven legt de oprichting van de vereniging eerdaags voor aan de gemeenteraad. Overigens krijgt Impact040 volgens het ED geen subsidie.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Eindhovens Dagblad | Foto: public domain

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie