Wereldbank investeert €180 mln in zonne-energie

Wereldbank investeert €180 mln in zonne-energie

16-10-2013 10:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De International Finance Corporation (IFC), een onderdeel van de Wereldbank, investeert €180 mln in zonne-energie in opkomende economieën.

De investeringen zijn bedoeld om zonne-energie projecten in opkomende economieën van de grond te krijgen. In deze landen is zonne-energie relatief goedkoop, maar het gebrek aan financiën is een drempel voor een start van dergelijke projecten.

Guido Agostinello, specialist in zonne-energie bij de IFC, stelt dat zonne-energie lage operationele kosten heeft, maar de wel hoge investeringskosten vooraf kent. Ondernemingen in opkomende economieën hebben de financiële middelen niet om de investeringen in zonne-energie te realiseren. De financiële situatie vormt een struikelblok waar de IFC nu op in speelt om duurzame ontwikkelingen door te voeren.

 

 

Bron: Nuzakelijk

Foto: Cortes de Cima 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie